Hae yrityslainaa – opas rahoituksen hakemiseen

Yrityksen kasvattaminen ja kehittäminen vaatii usein lisärahoitusta ja yksi tapa saada tarvittavaa pääomaa on hakea yrityslainaa. Mutta kuinka aloitat prosessin ja varmistat, että saat lainaa yrityksellesi? Tässä oppaassa käymme läpi, miten voit hakea yrityslainaa ja parantaa mahdollisuuksiasi saada rahoitusta.

1. Määritä lainan tarkoitus

Ennen kuin ryhdyt hakemaan lainaa, sinun on selvitettävä, mihin tarkoitukseen tarvitset rahoitusta. Onko kyseessä laitehankinta, käyttöpääomarahoitustarve tai kenties kasvustrategian rahoitus? Tarkka lainan tarkoitus auttaa sinua valitsemaan sopivan lainatyypin ja määrittämään tarvittavan lainasumman.

2. Selvitä yhtiön rahoitettavuus

Pankit ja muut rahoituslaitokset arvioivat yleensä yrityksesi luottoluokitusta ennen lainapäätöksen tekemistä. Tarkista yrityksesi luottoluokitus ja varmista, että se on vähintään kohtuullisella tasolla. Tee maksuton testi tästä: www.rahoitettavuustesti.fi

3. Vertaile lainavaihtoehtoja

Seuraavaksi on aika vertailla eri lainavaihtoehtoja. Voit hakea lainaa perinteisiltä pankeilta, verkkopankkipalveluilta tai muilta rahoituslaitoksista. Vertaile korkoja, laina-aikoja ja muita ehtoja saadaksesi käsityksen siitä, mikä vaihtoehto sopii parhaiten yrityksellesi.

4. Laadi liiketoimintasuunnitelma

Usein rahoittajat pyytävät liiketoimintasuunnitelmaa ennen kuin myöntävät lainaa. Laadi kattava suunnitelma, joka selittää yrityksesi nykyisen tilanteen, tulevaisuuden näkymät ja kuinka aiot käyttää lainarahoitusta.

5. Täytä lainahakemus

Kun olet valinnut sopivan lainan, täytä lainahakemus huolellisesti ja liitä kaikki tarvittavat asiakirjat. Tarkista, että hakemus on täydellinen ja tarkka, sillä puutteelliset hakemukset voivat hidastaa lainaprosessia. Tee lainahakemus www.fundu.fi/lainahakemus

6. Arvio ja päätös

Lainanmyöntäjä arvioi hakemuksesi ja tekee päätöksen lainan myöntämisestä. Ole valmis vastaamaan kysymyksiin ja tarvittaessa neuvottelemaan lainaehtoja.

7. Laina ja takaisinmaksu

Jos lainahakemuksesi hyväksytään, saat lainan. Huolehdi, että noudatat sovittuja takaisinmaksuehtoja ja pidät oman taloutesi tasapainossa.

Näiden vaiheiden avulla voit helposti hakea yrityslainaa ja lisätä mahdollisuuksiasi saada rahoitusta yrityksesi tarpeisiin. Muista olla huolellinen ja valmistautunut koko prosessin ajan, ja ota tarvittaessa yhteyttä rahoitusasiantuntijoihin saadaksesi lisää apua ja ohjausta.

Yrityksen rahoituskelpoisuus selviää nopeasti Fundun rahoitettavuustestillä

Kaikki yritykset eivät ole rahoituskelpoisia. Rahoituskelpoisuuden selvittäminen on tähän asti ollut toisinaan jopa työlästä ja hidasta, jonka vuoksi kehitimme salamannopean rahoitettavuustestin — sen avulla saat tietää yrityksesi rahoituskelpoisuuden 30 sekunnissa!

Rahoitettavuustestin tekeminen on täysin maksutonta. Testiin tarvitsee kirjoittaa ainoastaan yrityksen nimi tai Y-tunnus, niin saat tuloksen silmänräpäyksessä. Kokeile vaikka itse ja ylläty, kuinka helposti homma hoituu!