Asiakastarina

Kyrö Distillery Company

Suomalainen sauna ja suuri rukiinen unelma

Uskon, että Fundu pystyy ymmärtämään paremmin meidän tyyppisten yrityksen tarpeita

Ajatus Kyrö Distillery Companysta sai alkunsa saunan lauteilla, kun viisi ystävystä siemaili amerikkalaista ruisviskiä. Tuntui uskomattomalta, ettei kukaan Suomessa vielä tislannut ruisviskiä vaikka suomalaiset kuluttavat kuusi kertaa enemmän ruista kuin koko muu maailma. Idea omasta ruistislaamosta tuntui vielä saunailtaa seuranneena aamunakin hyvältä. Kyrön tarina sai alkunsa.

Napue muutti kaiken

Kun ensimmäinen viskitisle oli saatu onnistuneesti tynnyreihin kypsymään tajuttiin, että viskien kypsyessä laskut pitäisi maksaa jotenkin. Päätimme tislata giniä. Vuosi tislauslupien saamisen jälkeen yksi perustajajäsenistä sai puhelun kesken Viroon tehdyn kesälomareissun. “Emme tiedä mitään teistä tai tislaamostanne, mutta gininne valittiin parhaaksi Gin & Tonic -sarjassa”, sanoi naisääni, joka kehotti valmistautumaan uutisen julkaisuun. Me teimme parhaamme. Tislasimme minkä ehdimme. Ja myimme loppuun kahdessa päivässä uutisen tultua julki.

Viskitynnyrit vakuudeksi

Kyrön viskivaraston kasvattaminen ja ylläpito vaati pääomia, jonka Fundu rahoitti vakuudellisella yrityslainalla, jossa vakuutena toimi viskitynnyrit. Fundu kykeni rakentamaan sekä ymmärtämään asiakkaan tarpeet rahoituksen suhteen. Fundu on ketterä toimija yritysrahoituksessa.

Rukiisia juttuja meille ja maailmalle

Kyrön tislaamo on vuosien aikana kasvanut villistä unelmasta menestystarinaksi ja rukiisten makujen mestariksi. Tarina alkoi saunassa nautitusta ruisviskistä ja ruis on edelleen kaiken tekemisen keskiössä. Kokojyväruis on temperamenttisin vilja tislata, mutta tekemällä vaikeamman kautta varmistamme parhaan mahdollisen makuelämyksen. Vuosi 2020 muutti maailmaa, jolloin Kyrö Distellery tislasi vähemmän ruisviskiä ja valmisti enemmän käsidesiä.

Yrityksesi kasvu alkaa tästä
Tee maksuton rahoitettavuustesti.
Yrityksesi nimi tai y-tunnus tai nimi
Arvioimme tekoälypohjaisesti yrityksesi rahoituskelpoisuuden ja annamme ehdotuksen jatkosta.