Asiakastarina

Pole Bicycles

Alamäkipyöräilijä Leo Kokkonen teki intohimostaan itselleen ammatin. Pienyrityksen nopea kasvu kansainväliseksi maastopyöräbrändiksi mahdollistui Fundun lainoilla.

– Kyllä kaiken voi aina kääntää positiiviseksi. Vaikka tilanne olisi kuinka huono, voi se olla myös uusi mahdollisuus.

Leo Kokkoselle lasi on aina puoliksi täysi. Kun jyväskyläläismiehen pyörittämä muotoilukonsulttitoimisto menetti merkittävän asiakkaansa vuonna 2012, ei hän jäänyt surkuttelemaan kohtaloaan.

– Ajattelin, että nyt on sitten enemmän aikaa tehdä omia juttuja. Jotain sellaista, mistä aidosti välittää.

Eihän me ehditä saada pankista edes tapaamista siinä ajassa kun Fundun kautta rahat ovat jo tilillä”

Tuo jokin oli maastopyörä. Kokkonen oli usein ihmetellyt, mikseivät ne voisi olla parempia. Alamäkipyöräilyyn vuonna 2008 hurahtanut, sittemmin lajin SM-mitalejakin voittanut jyväskyläläinen kun uskoi pystyvänsä suunnittelemaan kaupasta myytäviä pyöriä paremman version.

– Mietin että jos maastopyörän rakentaisi sellaisella rakkaudella, jota minä lajia kohtaan tunnen, niin kyllähän siitä tulisi aika helvetin hyvä pyörä, Kokkonen nauraa.

– Ja sellainenhan siitä tuli.

Palveluita juuri omaan tarpeeseen

Tällä hetkellä Leo Kokkosen perustama Pole Bicycles polkee vahvasti ylämäkeen. Kovassa kasvussa oleva yritys on saanut vahvan jalansijan huippumaastopyörien kansainvälisillä markkinoilla ja työllistää tällä hetkellä kahdeksan henkilöä.

Fundusta Pole on hakenut lainaa nyt yhteensä kuusi kertaa, ja Kokkonen suosittelee palvelua lämpimästi myös muille pk-yrittäjille.

– Asioiminen on ennen kaikkea helppoa, ja Fundun kanssa pienikin yritys voi hyödyntää palveluja juuri omaan tarpeeseensa.

Kehujen lisäksi Kokkonen myös painottaa, että Polen kaltaisille yrityksille Fundun kaltainen palvelu on lähes ainoa vaihtoehto.

– Mielestäni pankit eivät voi tällä hetkellä auttaa järkevästi kasvuyrityksiä. Onneksi Fundu paikkaa sen aukon, tasavertaistaen yrittäjiä rahoitusmarkkinoilla. Fundu on ikään kuin moderni pankki.

Kokkonen puhuu mielellään pienten kasvuyrittäjien lainahaasteista. Silti rahoitusmaailmaan perehtyminen on ollut hänelle aina vain yrittäjyyteen kuuluva välttämättömyys.

Jos Kokkonen saisi itse päättää, hän puuhailisi päivät pitkät vain pyöriensä parissa.

– Rakkaus lajia kohtaan on edelleen todella suuri. Moni on kyllä varoitellut, että hyvä harrastus voi mennä pilalle, jos siitä tekee ammatin. Mutta minusta intohimon ja työn voi hyvin yhdistää, jos nauttii niistä molemmista

Yrityksesi kasvu alkaa tästä
Tee maksuton rahoitettavuustesti.
Yrityksesi nimi tai y-tunnus tai nimi
Arvioimme tekoälypohjaisesti yrityksesi rahoituskelpoisuuden ja annamme ehdotuksen jatkosta.