Suomen ALV-muutos 2024: haasteet ja mahdollisuudet yrityksille

Vuoden 2024 syksyllä Suomen arvonlisäverokanta (ALV) muuttuu, mikä on herättänyt paljon keskustelua yrittäjien ja talousasiantuntijoiden keskuudessa. Aikaisempi 24% yleinen ALV-kanta nousee 25,5%. Tämä muutos koskee kaikkia yrityksiä, riippumatta niiden koosta tai toimialasta. Muutoksen tavoitteena on yksinkertaistaa verojärjestelmää ja parantaa valtion taloudellista asemaa, mutta mitä se tarkoittaa käytännössä yrityksille?

Yrityksille ALV-muutos tuo mukanaan sekä haasteita että mahdollisuuksia. Ensinnäkin, hinnankorotukset voivat vähentää kuluttajien ostovoimaa, mikä voi johtaa myynnin laskuun erityisesti niillä aloilla, jotka ovat herkkiä hinnanmuutoksille, kuten vähittäiskauppa ja ravintola-ala. Toisaalta, yritykset voivat hyötyä ALV-muutoksesta, jos ne onnistuvat optimoimaan kustannuksiaan ja parantamaan tehokkuuttaan.

Monille yrityksille siirtymäaika voi olla haastava, ja ne voivat tarvita lisärahoitusta sopeutuakseen uuteen tilanteeseen. Tässä kohtaa yrityslainat, kuten Fundun tarjoamat rahoitusratkaisut, voivat olla merkittävässä roolissa. Fundu tarjoaa joustavia ja nopeita yrityslainoja, jotka voivat auttaa yrityksiä kattamaan äkilliset kustannukset ja investoimaan tarvittaviin muutoksiin. Esimerkiksi, jos yrityksen täytyy päivittää järjestelmiään tai varastoaan ALV-muutosten vuoksi, Fundun yrityslaina voi tarjota tarvittavan taloudellisen puskurin. Tee maksuton rahoitettavuustesti yrityksellesi tästä: www.rahoitettavuustesti.fi

Yritysten tulisi valmistautua ALV-muutokseen hyvissä ajoin. Tämä sisältää taloudellisen suunnittelun, kustannuslaskennan ja mahdollisesti hintojen uudelleenarvioinnin. On myös tärkeää tiedottaa asiakkaita mahdollisista hintojen muutoksista etukäteen, jotta he osaavat varautua muutoksiin.

Lisäksi yritysten tulisi harkita yhteistyötä talousasiantuntijoiden kanssa, jotta ne voivat optimoida verotus- ja talousstrategiansa. Esimerkiksi, jos yrityksellä on tarve lisärahoitukselle, Fundun yrityslaina voi olla ratkaisu, joka auttaa selviytymään siirtymäkaudesta sujuvammin ja mahdollistaa kasvun jatkumisen.

Suomen ALV-muutos tuo mukanaan monia haasteita, mutta myös mahdollisuuksia yrityksille. On tärkeää, että yritykset valmistautuvat muutokseen huolellisesti ja harkitsevat erilaisia rahoitusvaihtoehtoja, kuten Fundun yrityslainoja, jotka voivat tarjota tarvittavan taloudellisen tuen. Hyvällä suunnittelulla ja oikeilla strategioilla yritykset voivat kääntää ALV-muutoksen edukseen ja jatkaa kasvuaan myös tulevaisuudessa.

Fundu tarjoaa joustavia ja nopeita yrityslainoja, jotka auttavat yrityksiä kasvamaan ja menestymään. Olemme sitoutuneet tukemaan yrittäjiä ja liiketoiminnan kehitystä tarjoamalla räätälöityjä rahoitusratkaisuja juuri teidän tarpeisiinne. Lisätietoja palveluistamme löydät osoitteesta www.fundu.fi.

Kenneth Koivula
Chief Operating Officer
kenneth.koivula@fundu.fi
Puhelin: +358 40 1400 505

Lähde: Verohallinto

Yrityksen rahoituskelpoisuus selviää nopeasti Fundun rahoitettavuustestillä

Kaikki yritykset eivät ole rahoituskelpoisia. Rahoituskelpoisuuden selvittäminen on tähän asti ollut toisinaan jopa työlästä ja hidasta, jonka vuoksi kehitimme salamannopean rahoitettavuustestin — sen avulla saat tietää yrityksesi rahoituskelpoisuuden 30 sekunnissa!

Rahoitettavuustestin tekeminen on täysin maksutonta. Testiin tarvitsee kirjoittaa ainoastaan yrityksen nimi tai Y-tunnus, niin saat tuloksen silmänräpäyksessä. Kokeile vaikka itse ja ylläty, kuinka helposti homma hoituu!