Milloin hankkia rahoitus yritykselle?

Rahoituksella voi auttaa ja turvata yrityksen toimintoja. Ilman rahoitusta esimerkiksi suuremmat hankinnat tai investoinnit eivät välttämättä olisi yritykselle mahdollisia. Mikäli pohdit, milloin kannattaa hankkia rahoitus yritykselle, lue alta yleisimmistä yritysrahoituksen käyttökohteista.

Usein yritykset hakevat rahoitusta yrityksen alkutaipaleelle toiminnan aloittamiskustannuksiin sekä käyttöpääomaksi. Rahoitusta voi tarvita esimerkiksi yrityksen perustamiseen, tuotannon lisäämiseen, tuotekehittelyyn, uusien toimitilojen hankkimiseen tai kulujen kattamiseen väliaikaisesti.

Täydellistä aikaa ei ole olemassa

Yritystoiminnassa tilanteet muuttuvat joskus hyvin nopeastikin. Täydellistä aikaa ei kannata jäädä odottelemaan, sillä silloin tilaisuus saattaa mennä ohi. Jos esimerkiksi haaveilet yrityksesi laajentamisesta ja olet löytänyt toivomasi liiketilan toteuttamaan nämä haaveet, älä anna rahan puutteen viedä tilaisuutta sinulta.

Kun teet tarvittavat laskelmat huolellisesti ja konsultoit rahoitusneuvojaamme, löydät tilanteeseesi sopivan rahoitusratkaisun unelmiesi toteuttamiseksi.

Rahoitus yrityksen alkutaipaleelle

Useimmat yritykset tarvitsevat rahoitusta toiminnan aloittamiskustannuksiin. Yrityksen toiminnan käynnistäminen ei ole ilmaista, vaan siihen liittyy monia erilaisia kustannuksia. Esimerkiksi uusi verkossa tuotteita myyvä yritys voi tarvita ulkopuolista rahoitusta ostaakseen tuotteita verkkokaupan varastoon.

Mikä rahoitus sopii tähän? Yrityksen alkutaipaleelle hyvä rahoitusmuoto on esimerkiksi pankkilaina. Pankkilainan saaminen edellyttää kuitenkin sitä, että yritys todistaa hyvällä liiketoimintasuunnitelmallaan ja kannattavuuslaskelmillaan liiketoimintansa kehittyvän kannattavaksi käynnistyessään.

Rahoitus liiketoiminnan laajentamiseen

Liiketoiminnan laajentaminen on yksi suurimpia haasteita. Jotta yrityksen toiminnan laajentaminen sujuu mahdollisimman hyvin, päätyvät yritykset usein turvaamaan liiketoiminnan laajentamisen rahoituksella. Liiketoiminnan laajentamisen rahoitus yritykselle on usein välttämätön, sillä yritystoiminnan kasvattaminen vaatii lähes poikkeuksetta huomattavaa rahallista panostusta.

Mikä rahoitus sopii tähän? Yrityksen kasvattamiseen ja toiminnan laajentamiseen sopiva vaihtoehto on erityisesti yrityslaina tai pankkilaina.

Rahoitus kassavajeeseen tai yllättäviin kuluihin

Kassavaje on varsin yleinen haaste, joka voi pahimmassa tapauksessa viedä yrityksen konkurssiin. Kassavajeella tarkoitetaan tilannetta, jossa yrityksen kassasta lähtee enemmän rahaa kuin sinne tulee. Jotta suuremmilta ongelmilta on mahdollista välttyä, täytyy kassavajeeseen reagoida välittömästi.

Toisinaan myös kulut yllättävät, eikä yritys välttämättä kykene selviytymään odottamattomista kustannuksista ilman rahoitusta.

Mikä rahoitus sopii tähän? Kun tarve rahalle on äkillinen, täytyy päätös rahoituksen saamisesta saada nopeasti. Rahoitusvaihtoehdoista kassavajeeseen tai yllättäviin kuluihin usein paras ratkaisu on nopea yrityslaina tai laskurahoitus.

Rahoitus investointeihin ja hankintoihin

Yritys voi investoida esimerkiksi kasvaakseen tai tehostaakseen olemassa olevia toimintojaan. Investoinnit vaativat usein rahoitusta — ja niin saattaa vaatia myös hankintojen tekeminen. Yritykset hakevat rahoitusta myös pienempiin laitehankintoihin, jotka ovat välttämättömiä yrityksen toiminnan jatkumiselle.

Mikä rahoitus sopii tähän? Investointien ja hankintojen tekemiseen suosittelemme etenkin reaalivakuudetonta yrityslainaa, jonka avulla yritys voi saada tarvittavan lainan ilman vakuuden asettamista.

Yritysrahoitus auttaa aloittamaan kannattavan liiketoiminnan ja tukemaan sen toimintoja kaikissa vaiheissa

Yritysrahoitus on takaisinmaksettava rahoitus, joka hyödyttää yrityksen toimintaa.
Oikea aika rahoituksen hankkimiselle on silloin, kun rahalle on selkeä tarve ja käyttökohde. Sopiva aika voi siis olla vaikkapa ensimmäisten kolmen toimintakuukauden sisällä tai kymmenen toimintavuoden kuluessa.

Rahoitusta vaativa tilanne saattaa tulla koska tahansa, joten erilaisista rahoitusvaihtoehdoista on hyvä olla tietoinen. Kaikessa yksinkertaisuudessaan yritykselle kannattaa hankkia rahoitus, kun sen toiminta näyttää kannattavalta tai se on jo osoittanut kannattavuutensa, mutta tarvitsee rahoitusta ollakseen entistäkin kannattavampi.

Laskurahoitus

Laskurahoitus ei edellytä rahoituksen takaisinmaksua, joten se sopii varsin moneen tilanteeseen. Laskurahoituksen idea on se, että yritys myy myyntisaatavat rahoituslaitokselle eli saa laskuista rahaa alkuperäiseltä asiakkaalta ja rahoituslaitokselta. Rahoituslaitoksen palkkio syntyy tietyn suuruisesta osuudesta laskun summasta.

Laskujen myynti parantaa yrityksen maksuvalmiutta, sillä yritys saa rahat nopeammin rahoituslaitokselta kuin alkuperäiseltä asiakkaalta.

Me Fundulla tarjoamme luotettavaa laskurahoitusta yrityksille ilman piilokuluja. Tarjoamme selkeän raportoinnin sekä fiksun hinnoittelun.

Sopiva rahoitus yritykselle löytyy rahoitusasiantuntijaa konsultoimalla

Vaikka tänä päivänä Googlesta on saatavilla paljon asianmukaista tietoa, kannattaa rahoitusvaihtoehdoista keskustella aina ammattilaisen kanssa.

Sopivan rahoitusmuodon löytämiseksi suosittelemme jututtamaan rahoitusasiantuntijaamme, jonka avustuksella löydät juuri sinun yrityksesi tarpeisiin sopivan rahoitusmuodon.

Voit aloittaa rahoituksen hankkimisen tekemällä alle minuutin mittaisen rahoitettavuustestimme, joka on ensimmäinen askel kohti fiksua yritysrahoitusta.

Yrityksen rahoitus Fundulta

Olet tervetullut onnistujien joukkoon! Me Fundulla olemme rahoittaneet jo satojen yritysten matkaa kohti menestystä. Aloita rahoituksen hakeminen tekemällä nopea, tekoälyyn pohjautuva rahoitettavuustesti.