Yrityslaina: Miksi se kannattaa ja mitä hyötyjä se tarjoaa?

Yrityslaina voi olla erinomainen ratkaisu monille yrityksille eri tilanteissa. Tässä blogitekstissä käymme läpi muutamia syitä, miksi yrityslaina kannattaa harkita.

1. Liiketoiminnan kasvattaminen: Yrityslaina tarjoaa mahdollisuuden investoida liiketoiminnan kasvattamiseen. Olipa kyseessä uusien tuotteiden kehittäminen, laajentuminen uusille markkinoille tai investoinnit laitteisiin ja teknologiaan, yrityslaina voi tarjota tarvittavan rahoituksen. Tämä voi auttaa yritystäsi saavuttamaan strategiset tavoitteet nopeammin ja kasvattamaan kilpailukykyään.

2. Käyttöpääoman turvaaminen: Käyttöpääoman riittävyys on keskeinen tekijä yrityksen päivittäisessä toiminnassa. Joskus kassavirrat voivat olla epäsäännöllisiä tai tarpeet voivat ylittää käytettävissä olevat varat. Tällaisissa tilanteissa yrityslaina voi auttaa turvaamaan riittävän käyttöpääoman ja pitämään liiketoiminnan sujuvana. Voit käyttää lainaa esimerkiksi palkkojen maksamiseen, varaston täydentämiseen tai muihin operatiivisiin kuluihin.

3. Uusien mahdollisuuksien hyödyntäminen: Markkinoilla voi avautua odottamattomia mahdollisuuksia, kuten yritysostoja tai strategisia kumppanuuksia. Nämä mahdollisuudet voivat edellyttää nopeaa rahoituksen järjestämistä. Yrityslaina voi tarjota joustavan rahoitusratkaisun, joka mahdollistaa nopean toiminnan ja uusien mahdollisuuksien hyödyntämisen.

4. Investointien tekeminen edullisemmin: Yrityslaina voi auttaa rahoittamaan investointeja ilman omarahoitusosuutta. Jos esimerkiksi haluat hankkia uusia laitteita tai tehdä kiinteistöinvestointeja, voit jakaa investoinnin kustannukset lainan avulla useammalle vuodelle. Tämä voi auttaa parantamaan yrityksesi likviditeettiä ja tarjoamaan enemmän taloudellista joustavuutta.

5. Rakentaa luottamusta ja parantaa luottoluokitusta: Oikein hoidettu yrityslaina voi auttaa sinua rakentamaan luottamusta rahoittajien ja sijoittajien kanssa. Kun yrityksesi maksaa lainan ajallaan ja noudattaa sopimuksia, se voi auttaa parantamaan luottoluokitustasi. Hyvä luottoluokitus puolestaan voi avata ovia parempiin lainaehtoihin tulevaisuudessa.

6. Verotukselliset edut: Yrityslainan korkomenot voivat olla vähennyskelpoisia yrityksen verotuksessa. Tämä voi pienentää yrityksen verotettavaa tuloa ja siten alentaa verojen määrää. Kannattaa kuitenkin konsultoida veroasiantuntijaa varmistuaksesi asiasta.

7. Yrityksen omistuksen säilyttäminen: Yrityslaina voi olla parempi vaihtoehto kuin osakepääoman kasvattaminen tai uusien sijoittajien hankkiminen, jos haluat säilyttää nykyisen omistusosuuden yrityksessä. Sen sijaan, että myisit osakkeita tai osuuksia yrityksestäsi, voit rahoittaa tarvittavat investoinnit tai kassavirran vajeen lainarahoituksella.

On tärkeää huomata, että yrityslainan ottaminen edellyttää vastuullista lainanhoitoa ja huolellista suunnittelua. Ennen lainan hakemista kannattaa arvioida tarkasti yrityksen maksukykyä ja lainan takaisinmaksuaikataulua. On myös tärkeää vertailla eri lainantarjoajien tarjouksia ja ehtoja varmistaaksesi parhaan mahdollisen lainaratkaisun yrityksellesi. Fundu rahoittaa yrityksiä itsenäisesti sekä yhteistyössä pankkikumppaniensa kanssa. Myönnämme rahoituksia 25.000 € ylöspäin. Aloita tekemällä maksuton rahoitettavuustesti: www.rahoitettavuustesti.fi

Yrityslaina voi olla tehokas työkalu yrityksen kasvun ja kehityksen tukemiseksi. Se tarjoaa joustavan rahoitusvaihtoehdon erilaisiin tarpeisiin ja auttaa yritystäsi hyödyntämään uusia mahdollisuuksia. Tee maksuton lainahakemus https://fundu.fi/lainahakemus/

 

Yrityksen rahoituskelpoisuus selviää nopeasti Fundun rahoitettavuustestillä

Kaikki yritykset eivät ole rahoituskelpoisia. Rahoituskelpoisuuden selvittäminen on tähän asti ollut toisinaan jopa työlästä ja hidasta, jonka vuoksi kehitimme salamannopean rahoitettavuustestin — sen avulla saat tietää yrityksesi rahoituskelpoisuuden 30 sekunnissa!

Rahoitettavuustestin tekeminen on täysin maksutonta. Testiin tarvitsee kirjoittaa ainoastaan yrityksen nimi tai Y-tunnus, niin saat tuloksen silmänräpäyksessä. Kokeile vaikka itse ja ylläty, kuinka helposti homma hoituu!