Yrityksen kasvuhankkeiden rahoittaminen

Yrityksen kasvun tukeminen on tärkeä vaihe yhtiön menestyksessä sekä kilpailukyvyn vahvistamisessa.

Fundu myöntää yrityslainaa mm. kasvuyrityksille, pk-yrityksille sekä siltarahoitusta erilaisiin hankkeisiin sekä projekteihin. Kasvuhankkeiden rahoittaminen voi kuitenkin olla haastavaa, etenkin pienille ja keskisuurille yrityksille. Tässä blogissa tarkastellaan erilaisia rahoitusstrategioita ja -vaihtoehtoja, joita yritykset voivat harkita kasvunsa rahoittamiseksi.

1. Perinteiset pankkilainat:

Yksi yleisimmistä tavoista rahoittaa yrityksen kasvuhankkeita on hakea perinteisiä pankkilainoja. Nämä lainat perustuvat yrityksen luottokelpoisuuteen ja takaisinmaksukykyyn. Fundu rahoittaa yrityksiä itsenäisesti sekä yhteistyössä pankkikumppaniensa kanssa. Yhtiö voi tarkastaa maksutta luottoluokituksena www.rahoitettavuustesti.fi -palvelun avulla.

Pankkilainat ovat hyvä vaihtoehto, kun yrityksellä on vakaata liiketoimintaa ja luotettavaa kassavirtaa. Ne voivat tarjota kohtuullisia korkoja ja pidempiä maksuaikoja. www.fundu.fi -sivulla voit tehdä yrityslaina hakemuksen maksutta ja saat luottopäätöksen hetkessä.

2. Riskipääoma:

Riskipääoma eli venture capital -sijoitukset ovat suosittu vaihtoehto kasvuhakuisten startup-yritysten rahoituksessa. Tässä rahoitusmuodossa sijoittajat tarjoavat pääomaa vastineeksi osuudesta yrityksen omistuksesta. Sijoittajat ovat usein valmiita ottamaan suurempaa riskiä toivoen saavuttavansa merkittäviä tuottoja, kun yritys kasvaa ja menestyy. kts. www.paaomasijoittajat.fi

3. Enkelisijoittajat:

Enkelisijoittajat ovat yksityishenkilöitä, jotka sijoittavat varojaan lupaaviin startup-yrityksiin. Nämä sijoittajat voivat tarjota alkuvaiheen rahoitusta ja mentorointia yrityksille, joilla ei ole vielä riittävästi näyttöjä houkutellakseen riskipääomaa. Enkelisijoittajat ovat yleensä kiinnostuneita innovatiivisista liikeideoista ja kasvupotentiaalista. kts. www.fiban.fi

4. Joukkorahoitus:

Joukkorahoitus on kasvattanut suosiotaan viime vuosina. Siinä yritys pyytää yleisöltä, tyypillisesti online-alustojen kautta, pieniä rahoitusosuuksia tai lahjoituksia hankkeen toteuttamiseksi. Joukkorahoitus voi olla hyvä tapa sekä rahoittaa kasvuhankkeita että luoda sitoutuneita asiakkaita ja tukijoita. kts. www.fundingtool.fi.

5. Lainat ja avustukset julkisilta tahoilta:

Monet maat tarjoavat yrityksille erilaisia lainoja ja avustuksia, jotka on suunnattu erityisesti kasvuun tähtääviin hankkeisiin. Nämä rahoitusmahdollisuudet voivat olla erityisen houkuttelevia, koska niissä on yleensä edullisemmat korot ja joustavammat ehdot kuin perinteisillä lainoilla. kts. www.businessfinland.fi

6. Velkakirjat ja joukkovelkakirjalainat:

Suuremmille yrityksille, joiden rahoitustarve on yleensä useita miljoonia, velkakirjat ja joukkovelkakirjalainat voivat olla hyviä vaihtoehtoja. Nämä rahoitusvälineet antavat yritykselle mahdollisuuden kerätä varoja suurelta joukolta sijoittajia, jotka saavat takaisinmaksua vastaan sijoittamansa summan korkojen kera.

Yrityksen kasvuhankkeiden rahoittaminen vaatii huolellista suunnittelua ja harkintaa. On tärkeää valita oikea rahoitusstrategia, joka sopii yrityksen tarpeisiin ja tilanteeseen. Se voi sisältää useiden eri rahoitusvaihtoehtojen yhdistelmän. Ennen päätöksentekoa onkin suositeltavaa neuvotella rahoituskumppaneiden ja asiantuntijoiden kanssa varmistaakseen, että valittu rahoitusmalli tukee yrityksen kasvutavoitteita pitkällä aikavälillä.

Voit soittaa suoraan myös suoraan Fundun asiantuntijoille ja käydä läpi rahoitustarvetta

Tero Fordell
Rahoitusjohtaja
+358 50 571 7080
tero.fordell@fundu.fi

Kenneth Koivula
Rahoitusjohtaja
+358 40 140 0505
kenneth.koivula@fundu.fi

 

Yrityksen rahoituskelpoisuus selviää nopeasti Fundun rahoitettavuustestillä

Kaikki yritykset eivät ole rahoituskelpoisia. Rahoituskelpoisuuden selvittäminen on tähän asti ollut toisinaan jopa työlästä ja hidasta, jonka vuoksi kehitimme salamannopean rahoitettavuustestin — sen avulla saat tietää yrityksesi rahoituskelpoisuuden 30 sekunnissa!

Rahoitettavuustestin tekeminen on täysin maksutonta. Testiin tarvitsee kirjoittaa ainoastaan yrityksen nimi tai Y-tunnus, niin saat tuloksen silmänräpäyksessä. Kokeile vaikka itse ja ylläty, kuinka helposti homma hoituu!