Viisi tärkeää kohtaa huomioida lainatarjouksessa

Yrityslaina mahdollistaa paljon. Yrityslainalla rahoitat yrityksesi investoinnit, myyntitilaukset ja yritysjärjestelyt sekä vahvistat yrityksesi käyttöpääomaa.

Yrityslainan hakemisen jälkeen saat lainatarjouksen. Lainatarjousten vertaileminen kannattaa, sillä lainatarjouksissa voi olla isoja eroja.

Tässä artikkelissa kerromme sinulle viisi tärkeää kohtaa, jotka on fiksua huomioida lainatarjouksessa. Nämä kohdat huomioimalla löydät parhaan lainatarjouksen.

Mikä on lainatarjous?

Kun olet päättänyt hakea yrityslainaa, saat meiltä yksityiskohtaisen lainatarjouksen. Lainatarjous tarkoittaa pankin tai rahoituslaitoksen antamaa tarjousta, jonka hakija saa ennen varsinaisen lainan hyväksymistä.

Lainatarjous ei vielä ole sitova sopimus. Lainan hakijalla ei siis ole velvollisuutta hyväksyä lainatarjouksessa ehdotettua sopimusta. Mikäli lainan hakija hyväksyy lainatarjouksen, allekirjoittaa hän varsinaisen sopimuksen ja hyväksyy lainan.

Lainatarjouksessa näkyy muun muassa tarjottu lainasumma sekä lainan korot ja kulut. Laskemme lainatarjouksen aina tapauskohtaisesti, jossa sovitamme laina-ajan sekä maksuerät yrityksesi maksukyvyn mukaan sopiviksi.

Huomioi nämä viisi kohtaa lainatarjouksessa

Rahoitusneuvojamme kertovat viisi kohtaa, joihin tulee kiinnittää erityistä huomiota lainatarjouksessa. Näiden kohtien lisäksi lue lainatarjous huolellisesti alusta loppuun, jotta tiedät lainan summan, korot, kulut ja muut ehdot.

1. Lainan takaisinmaksu

Lainatarjouksesta käy aina ilmi lainan takaisinmaksusuunnitelma. Yrityslainaa lyhennetään eli maksetaan takaisin kuukausittain. Pääsääntöisesti lyhyissä takaisinmaksuajoissa on suurempi kuukausierä kuin pidemmissä suunnitelmissa.

Tärkeää tässä kohdassa on huomioida se, lasketaanko korko jäljellä olevalle lainan määrälle vai alkuperäiselle pääomalle.

Näistä kahdesta koronlaskenta tavasta suosittelemme ensimmäistä. Fundulla korko lasketaan jäljellä olevan pääoman mukaan. Mikäli lainanlyhennystä maksetaan alkuperäisen summan mukaan, joutuu yritys maksamaan suurempaa korkoa koko laina-ajan.

2. Todellinen vuosikorko

Kuukausikorko tarkoittaa kuukaudessa perittävää korkosummaa.

Vuosikorko tarkoittaa vuodessa perittävää korkosummaa.

Miten lainan korko lasketaan? Korko lasketaan seuraavalla kaavalla: lainan pääoma * korko * päiviä / (100 * 365).

Vuosikorko kertoo korkokulut vuositasolla. Osa lainanmyöntäjistä saattaa kuitenkin markkinoida palveluaan pienellä kuukausikorolla.

Mikäli kiinnität huomiota ainoastaan pieneltä tuntuvaan kuukausikorkoon, saatat vahingossa maksaa todella korkeaa vuosikorkoa. Esimerkiksi kahden prosentin kuukausikorko tarkoittaa 24 %:n vuosikorkoa.

Tärkeintä lainatarjouksessa on tarkastella vuosikorkoa. Fundun tarjouksessa on aina ilmoitettu vuosikorko.

3. Lainan todelliset kulut

Lainan todelliset kulut voivat tulla yllätyksenä, mikäli ne ovat jääneet huomioimatta lainatarjouksessa. Tarkastele tämä kohta siis ajatuksen kanssa.

Nämä kulut tekevät usein eron kahden eri lainantarjoajan välille. Yrityslainaan liittyy kuukausittaisen lyhennyserän lisäksi muita kuluja, esimerkiksi avausmaksu, järjestelymaksu ja tilinhoitomaksu.

4. Ennenaikaisen takaisinmaksun kulut

Lainatarjouksesta on syytä tarkistaa ennenaikaisen takaisinmaksun kulut, mikäli haluat tulevaisuudessa maksaa yrityslainan nopeammin pois kuin on sovittu.

Koska sinulla ei ole kristallipalloa tulevaisuuteen, suosittelemme olemaan erityisen tarkkana tämän kohdan suhteen jo ennen lainan hyväksymistä.

Lainantarjoajasta riippuen kulut voivat olla jopa niinkin suuret kuin 10 % pääomasta. Meillä Fundulla ennenaikaisen takaisinmaksun kulut ovat ainoastaan 2 % pääomasta.

5. Vakuudet ja takaukset

Vakuus tarkoittaa panttia, jonka avulla lainanantaja voi periä velan muuttamalla vakuuden rahaksi. Vakuus voi olla esimerkiksi asunto, liiketila tai työkone.

Takaus tarkoittaa sitä, että takauksen antaja sitoutuu maksamaan lainan tilanteessa, jossa yritys ei selviydy lainan takaisinmaksusta. Takaaja voi olla yrittäjä itse tai esimerkiksi Finnvera.

Lainatarjouksesta käy ilmi, millaisia vakuuksia ja takauksia lainan saaminen vaatii. Tarkista ennen lainan hyväksymistä, että vakuudet ja takaukset ovat kohtuulliset.

Me Fundulla myönnämme yrityksille reaalivakuudetonta yrityslainaa, eli et tarvitse vakuudeksi asuntoa, liiketilaa, työkonetta tai muuta vastaavaa omaisuutta.

Lainatarjouksen huolellinen tarkastelu on ensiarvoisen tärkeää

Paras lainatarjous löytyy useita lainatarjouksia vertailemalla. Lainan hyväksyminen on sitova sopimus, joten lainatarjouksen läpikäymiseen on syytä käyttää hieman aikaa. Voi tuntua hankalalta löytää useiden lainanmyöntäjien lainatarjousten joukosta omaan tilanteeseen ja tarpeeseen nähden paras lainatarjous, jonka vuoksi päätimme avata lainatarjouksen tärkeimpiä kohtia tässä artikkelissamme.

Lainatarjousta tarkastellessasi muista siis kiinnittää huomiota lainan summan lisäksi muihin ehtoihin ja kuluihin, joita ovat muun muassa lainan takaisinmaksu, vuosikorko, lainan todelliset kulut, ennenaikaisen takaisinmaksun kulut sekä vakuudet ja takaukset.

Me Fundulla tarjoamme fiksuja rahoitustuotteita kasvuyrityksille. Yrityslainamme on reaalivakuudeton rahoitustuote 25.000 eurosta ylöspäin. Lupaamme sinulle, että lainatarjouksemme on hakemisen arvoinen. Olemme myöntäneet yritysrahoituksia yli 100.000,00 miljoonan edestä.

Fundu yrityslaina

Yrityksen rahoituskelpoisuus selviää nopeasti Fundun rahoitettavuustestillä

Kaikki yritykset eivät ole rahoituskelpoisia. Rahoituskelpoisuuden selvittäminen on tähän asti ollut toisinaan jopa työlästä ja hidasta, jonka vuoksi kehitimme salamannopean rahoitettavuustestin — sen avulla saat tietää yrityksesi rahoituskelpoisuuden 30 sekunnissa!

Rahoitettavuustestin tekeminen on täysin maksutonta. Testiin tarvitsee kirjoittaa ainoastaan yrityksen nimi tai Y-tunnus, niin saat tuloksen silmänräpäyksessä. Kokeile vaikka itse ja ylläty, kuinka helposti homma hoituu!