Suuri myyntitilaus toimitettavana, mutta kassassa vajetta?

Tilausten toimittamiseen on saatavilla rahoitusta

Onko tämä tuttu tarina?

“Saat asiakkaaltasi suuren tilauksen, jonka tuotanto ja toimittaminen kestää viikkokausia. Sinänsä positiivinen juttu, mutta joudut pohtimaan kuinka saisit kassan riittämään siihen asti kun asiakas on maksanut laskun.  Asiakkaallasi saattaa vielä olla 90:n päivän maksuehto, joten joudut odottelemaan rahojasi vielä pitkään. Voit saada apua erilaisista laskurahoituspalveluista kun olet lähettänyt laskun, mutta tämä ei lämmitä vielä tuotantovaiheen aikana.”

Käyttöpääoman puute tappaa kasvun

Et varmasti ole yksin tämän ongelman kanssa. Yksi tyypillisin kasvun este PK-sektorin yrityksillä onkin käyttöpääoman puute. Kassan kiertoa asiakkaiden pitkistä maksuajoista huolimatta voidaan nopeuttaa erilaisilla factoring- ja laskurahoituspalveluilla, mutta ne eivät tuo helpotusta tilanteeseen tuotantovaiheen aikana. Ja usein tilauksen toimittamiseen liittyvät kulut ovat etupainotteisia ja syövät resursseja. Mikäli yrityksen oman kassan puskuri ei anna riittävästi mahdollisuuksia joustavaan toimintaan, tulee kyseeseen hankkia ulkopuolista rahoitusta jos ei halua kieltäytyä tilauksista.

Ulkopuoleisen rahoituksen käyttäminen ei kuitenkaan tarkoita pitkää lainaneuvotteluprosessia ja raskaita vakuusvaatimuksia. Perinteiset pankit eivät välttämättä pysty tarjoamaan tämän kaltaiseen rahoitusongelmaan ketterää ja yrittäjälle vaivatonta ratkaisua, mutta se ei tarkoita etteivätkö muut rahoitustahot pystyisi. Rahoitusta on nimittäin saatavilla hyvin pienellä vaivalla ja jopa ilman vakuuksia. Erilaisia pankkirahoitusta täydentäviä rahoitusratkaisuja tarjoavia yrityksiä on useita ja näitä yhdistää yleensä hyvin yrittäjäystävällinen ja nopea toiminta. Erot näiden yritysten välillä muodostuvat kuitenkin tarjolla olevan rahoituksen hinnoittelussa.

Tarjolla helpotusta ja tasapainoa

Me Fundussa olemme tarttuneet tähän yrittäjien ongelmaan ja rahoittaneet kymmeniä tilausten läpivientejä asiakkaillemme. Tyypillisiä rahoituspaketteja ovat olleet 2-4 kuukauden lyhytaikaiset lainat kohdistuen myyntitilausten etupainoitteisiin kuluihin. Saatu rahoitus on maksettu takaisin tilaavan asiakkaan maksaessa tilauksensa. Tällaisissa rahoituksissa asiakkaamme on tiennyt etukäteen rahoituksen kokonaiskulut ja on pystynyt ottamaan sen huomioon jo tarjousta jättäessään omalle asiakkaalleen. Rahoituskulut on siis laskettu sisään jätettyyn tarjoukseen, jolloin rahoituskulut eivät ole pienentäneet katetta. Tällaisen rahoitusmuodon kokonaiskulut ovat tyypillisesti noin 4 – 6 % luokkaa, joten suuresta kuluerästä ei ole kyse. Rahoitusjärjestelyt ovat hoituneet näppärästi sähköisesti, eikä aikaa kuluttavia lainapalavereita ole tarvittu.

Mikäli olet kiinnostunut myyntitilausten rahoittamisesta, niin ota yhteyttä.