Hajauta ja hallitse Fundun Allocator-työkalulla

Hajauta ja hallitse

Vanhan rahoitusalan sanonnan mukaan ”hajauttaminen on ainoa ilmainen lounas rahoitusmarkkinoilla”. Tällä tarkoitetaan sitä hyötyä, mikä on saatavissa jakamalla sijoitukset useampaan eri kohteeseen –  näin sama tuotto voidaan saada alhaisemmalla riskillä, tai vastaavasti samalla riskitasolla voidaan saada parempaa tuottoa.

Mikäli sijoittajalla ei ole hallussa myyttistä, tulevaisuuden paljastavaa kristallipalloa, on parasta varautua jo sijoituksen tekemisen hetkellä huonoihinkin lopputulemiin. Omat sijoitukset onkin parasta hajauttaa kattavasti eri sijoitusluokkiin ja -kohteisiin. Näin pidetään huoli että yhden kohteen arvon laskua on kuittaamassa toisen kohteen arvonnousu – ja parhaalla todennäköisyydellä päästään positiiviseen tavoitetuottoon.

Allocator on Fundun uusi sijoitustyökalu

Olemme Fundussa tuoneet sijoittajille tarjolle digitaalisen sijoitustyökalun, Allocatorin, helpottamaan sijoitusten hajauttamista. Allocatorin käyttäminen on helppoa: siirrät vain rekisteröitymisen jälkeen haluamasi summan FunduTilillesi, kerrot Allocatorille millä riskitasolla ja kuinka suurella hajautuksella haluat sen sijoittavan puolestasi ja kytket sen päälle.

Allocator tekee sijoitukset puolestasi

Kun Allocator on otettu käyttöön, tekee se työtä sijoittajan puolesta yötä päivää, odotellen antamiisi vaatimuksiin sopivia sijoituskohteita avautuvaksi ja sijoittamalla niihin mikäli kriteerit täytyvät. Ja kun lainojen takaisinmaksun yhteydessä FunduTilillesi palautuu rahaa, sijoittaa Allocator edelleen nämäkin varat aina kriteerit täyttäviin kohteisiin – niin kauan kunnes haluat kytkeä palvelun pois käytöstä ja kotiuttaa varasi. Helppoa!

Hajauttaminen onnistuu siis vaivattomasti. Myös hallinnointi on helppoa: voit koska tahansa kirjautua Fundu-palveluun ja seurata sijoitustesi menestystä sekä halutessasi muokata Allocatorin asetuksia. Hajauta siis – ja hallitse!